Flytta själv eller med hjälp av flyttfirma?

flytt1Det är en svår fråga som man behöver ställa till sig själv. Kan jag verkligen flytta helt själv? En flytt till en ny bostad är väldigt ofta ett omfattande projekt som innehåller många delar. Det är flyttlådor som ska packas och många tunga möbler som ska bäras och allt ska samtidigt fraktas för att till slut lastas ur på det nya stället. Efter det gäller det att packa upp och ställa ut det man precis packat in och städningen av det gamla boendet står på agendan. Man har helt enkelt två platser att ansvara för innan allt är klart med flytten. Om detta kan tyckas vara övermäktigt så är det alltid ett bra val att anlita en flyttfirma.

Det går att göra själv
Är det så att din flytt inte kommer att innebära några större delar, typ om du inte ska flytta speciellt långt eller om du ska flytta från något litet, så är det helt klart möjligt att genomföra flytten själv eller med hjälp av vänner och familj. Det gäller dock att avsätta tid för att hinna med det och samtidigt ha orken att göra klart allt i tid. Det är billigare rent utgiftsmässigt att göra på det sättet men om man verkligen vill vara på det säkra så tveka inte att kontakta en flyttfirma för vissa tyngre delar av flytten. Det kommer alltid att vara det smidigaste alternativet.

Tänk på att ha rätt material
Oavsett om det är via en flyttfirma eller om du gör det själv så måste man se till att man har rätt material för att genomföra det. Vanligtvis använder man sig av flyttkartonger och dessa går att köpa på många olika varuhus. Dessutom kanske du har kvar några från en tidigare flytt, men var medveten om att du säkerligen har samlat på dig fler saker sedan dess, vilket betyder att du kommer att behöva fler. Dessa kartonger ska packas jämnt och inte för tungt, för annars riskerar de att gå i sönder, dessutom lär det blir problem att flytta dem överhuvudtaget om de är helt fyllda med exempelvis böcker. Det är också bra att ha pennor att märka alla kartonger med så att man kan flytta in kartongerna i rätt rum när de kommer fram, vilket underlättar själva uppackningsarbetet när allt är färdigtransporterat.

Anlita flyttfirma – dyrare men smidigare
Det är ett faktum att flytten kommer att bli dyrare om man anlitar en flyttfirma men man får samtidigt tänka på vad det är man faktiskt får för priset. Det är mycket som du slipper om du anlitar en flyttfirma, faktum är att de kan stå för alla delar av det tunga arbetet, så som packning, transport, uppackning och städande, om man vill. Det går dessutom bra att bara välja någon av dessa tjänster. Med en flyttfirma kommer dina ägodelar att vara i händerna på proffs som vet hur man flyttar på ett effektivt och säkert sätt, vilket i sin tur maximerar chanserna för att allting kommer att vara i sitt normala skick efter att de flyttats till det nya boendet. Med andra ord finns det väldigt mycket bra saker som man får genom att anlita en flyttfirma och man sparar in på både sin egen tid och energi. Det kan man istället lägga på all annan formalia som måste ordnas i samband med en flytt.

Det finns många olika flyttfirmor runt om i Sveriges städer och för att hitta den som passar dig bäst behöver du begära in offerter på det arbete som du vill ha gjort. De flesta firmorna är väldigt behjälpliga i det arbetet, vilket kommer göra att ditt val blir välgrundat. Det är en förutsättning för att flytten ska bli precis så bra som du vill att den ska vara.